Windows 8 Refresh Ve Reset Your Pc Ayarları

Bu makalemizde Windows 8 ile gelen refresh your pc(bilgisayarınızı yenileme) ve reset your pc(bilgisayarınızı sıfırlama) özelliklerinden bahsedeceğiz.Bu özellikler ile windows’un içerisinden bilgisayarımızı sıfırlama şansına sahip olacağız.Ancak bu özellikleri kullanabilmek için bilgisayarınızın recovery bölümü olmak zorundadır aksi takdirde windows 8 içeren bir dvd ye ihtiyaç duyacaksınız ve yenileme yada resetleme yaptığınız sırada medya ekle hatası ile karşılaşırsınız.

medyaekle

Refresh your pc özelliği ile bilgisayarımızı yenileyebilir dosya ve klasörlerinizi koruyarak bilgisayarınızı varsayılan başlangıç ayarlarına döndürebilirsiniz.Bilgisayarımızı yenilemek için ayarlardan–>bilgisayar ayarlarını değiştirine tıklıyoruz.Karşımıza kişisel bilgisayar ayarları penceresi çıkacaktır.

refresh

Burada genel tıklıyoruz ve yanda açılan menuden dosyalarınızı etkilemeden kişisel bilgisayarınızı yenileyin altındaki başlayına tıklıyoruz.

refresh2

 

Açılan ekranda ileri diyoruz ve devam ediyoruz.Daha sonra karşımıza farklı bir ekran daha gelecektir.

refresh3

Yenileye basıyoruz ve işleme başlıyoruz.Bu esnada bilgisayar yeniden başlatılacaktır.(Tekrar hatırlatalım bu işlemi yapabilmek için bilgisayarımızda recovery bölümü bulanmalıdır.Eğer yoksa ileri dedikten sonra windows 8 dvdsine ihtiyacımız olacaktır).Bilgisayarımız yeniden başladığında dosyalarımızın korunup ayarların sıfırlandığını göreceksiniz.

Reset your pc özelliğinde ise durum biraz daha farklı.Bu özellik  bütün dosya ve klasörlerinizi silerek bilgisayarınızı başlangıç ayarlarına döndürür.Bu nedenle bilgisayarınızı sıfırlamadan önce yedek almanız tavsiye edilir.Reset your pc yapmak içinde ayarlardan–>bilgisayar ayarlarını değiştire tıklıyoruz.Açılan pencereden geneli seciyoruz.

refresh4

 

Buradan herseyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin seçeneğinin altındaki başlayına basıp işleme start veriyoruz.

refresh5

 

Burada karşımıza iki seçenek çıkıyor.Eğer yalnızca dosyalarımı kaldır dersek kişisel dosyalarınızı silip bilgisayarı başlangıç ayarlarına çeviri.Windowsu yeniden kurmaz.Tüm sürücüyü temizleyi seçersek disketeki herşeyi(windowsta dahil)siler ve windowsu yeniden kurar.İstediniz seçeneğe tıkladıktan sonra bilgisayarınız restart edilecektir yeniden açıldığından sıfırlanmış bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.